Преслава с приз за Балканска звезда в Истанбул

Преслава с приз за Балканска звезда в Истанбул

В края на миналата седмица, в Истанбул, на бляскава церемония в елитния “Green Park Hotel Taksim” бяха връчени престижните награди на списание “Магазинджи дот ком”
на най-успелите личности за 2013 година в областта на културата, изкуството, сцената, музиката, телевизията и бизнеса.
Сред отличените турски звезди от музикалната сцена на тази церемония бяха Бенгю, Гюлшен, Есра Ерол, Муазес Абаджи, Изет Ялдъзхан, Ферхад Гючер, Ханде Йенер, Емрах, Мустафа Сандал и други. Композиторите Ялдъз Тилбе и Озан Дооглу също получиха своите звездни статуетки.
От артистите с приз от церемонията си тръгнаха много познати лица и на българските зрители от турските сериали, които се излъчват в родния телевизионен ефир, сред които Мюждат Гезен, Демет Акбаа и други. Специални награди бяха връчени и на няколко филма и сериали в категориите: драма, комедия, ТВ сага, младежки сериал, риалити. Сред отличените телевизионни канали бяха “Крал ТВ”, “Стар ТВ”, “Канал D”, “FOX” и др.
Но може би най-голямата изненада по време на церемонията бе обявяването на приза за “Най-добър чуждестранен изпълнител”, познат в Турция, която бе връчена на Преслава. Това е признание и за 10-годишната успешна кариера на голямата сцена на една от най-обичаните и популярни български изпълнителки в момента.
Преслава бе много развълнувана от тази награда и благодари на сп. “Magazinci.com” и неговия издател Нуретин Сойдан за оценката им към нея и нейното творчество.
В стремежа си да бъдат максимално подробни в информацията за българската звезда, от списанието бяха допуснали няколко неточности, доверявайки се на интернет и дори я бяха споменали сред участниците в конкурса “Евровизия”, за което се извиниха на Преслава.
По време на краткия престой на Преслава в Истанбул, не липсваше интерес към нея от страна на турските медии. Още на следващата сутрин след награждаването тя даде обширно интервю за един от най-престижните вестници в Турция – “Сабах”, в което сподели своето виждане за музиката и тенденциите, които се наблюдават на Балканите.
Българската звезда бе настанена в луксозен хотел с гледка към Босфора, а от панорамния ресторант на 18-ия етаж човек можеше да усети забързания ритъм на космополитния град и трафика, който е неизменна част от живота в Истанбул.
Това гостуване на Преслава в Истанбул е точно 10 години след първия й голям концерт пред българската общност край Босфора.
10 години упорита работа, 10 години, изпълнени с хитове и много награди, 10 години в “режим Обичана” от своите фенове, както самата Преслава обяви по време на официалната церемония по връчването на Годишните музикални награди на телевизия “Планета” в София.

КАТЕГОРИИ